website maken, de verschillende mogelijkheden

Website maken, de verschillende mogelijkheden

Een website biedt zzp-ers, ondernemers, organisaties en particulieren alle mogelijk voor een goede presentatie van bedrijf, producten, diensten of hobby. Een website bestaan uit een aantal onderdelen zoals: home-pagina, contactformulier, fotoalbum, gastenboek en nog veel meer.  Naast de inhoud is ook e techniek van belang zoals: Domeinnaam, CMS, Responsive, SSL-certificaat en AVG-voorbereid.

 

Op deze pagina willen we een uitgebreide uitleg geven over de website en de verschillende mogelijkheden. We beginnen met de techniek en gaan vervolgens door met de inhoud.Domeinnaam

Een domeinnaam heb je nodig wanneer je een eigen website of webshop wilt gaan maken, dit is je uithangbord op internet. Een domeinnaam bestaat uit een naam en een extensie (bijvoorbeeld .NL). Wanneer je een domeinnaam hebt geregistreerd dan bezit je een uniek adres op het internet, dat eventueel toegang geeft tot een website of webshop.
Belangrijke aspecten van een domeinnaam

Bij het kiezen van een domeinnaam zijn een aantal zaken belangrijk: de domeinnaam, vindbaarheid, de extensie en de registratie. Deze onderdelen zullen nader worden toelicht.

De voordelen van een domeinnaam op een rijtje:
- Een domeinnaam is het uithangbord van uw website of webshop
- Het belangrijk goed over de keze van de naam en de extensie na te denken
- Bij webXpress kunt u eenvoudig en snel uw domeinnaam laten registreren

klik voor meer informatie over Domeinnaam 


E-Mail

E-mail is een van de meest gebruikte toepassingen van Internet. E-mailen is een snelle, goedkope en gemakkelijke manier van communiceren. Een e-mail account wordt vaak gekoppeld aan een domein. Bij het domein bedrijf.nl hoort bijvoorbeeld het e-mailadres info@bedrijf.nl.

Domein inclusief e-mailaccounts
Bij een webXpress Office en Shop pakket zit standaard een domeinnaam maar ook mailboxen! Hoewel u ook via Hotmail en Gmail kunt ontvangen en versturen geeft het ontvangen en versturen van e-mail via uw eigen mailadres een veel professionelere uitstraling.

Wat u moet weten over e-mail en e-mailaccounts
E-mail wordt door iedereen gebruikt. Voor een goed beheer van uw mail is het goed om na te denken over e-mailprogramma's, e-mailprotocollen, hoe mail te ontvangen en te versturen en iets over spam en phishing. Hierover willen we graag meer uitleggen.

De voordelen op een rijtje:
- Makkelijk en professioneel mailen
- Inclusief spam en phishing bescherming

klik voor meer informatie over E-mail 


CMS - Content Management Systeem


Een content-beheersysteem of content management systeem (CMS) is een webapplicatie, die het mogelijk maakt dat gebruikersgegevens op internet kunnen publiceren (content management). Een CMS zorgt ervoor dat gegevens zonder lay-out (als platte tekst) kunnen worden ingevoerd, terwijl de gegevens worden gepresenteerd aan bezoekers met een lay-out door toepassing van templates of stijlen. 

Belangrijke aspecten van een CMS
Een CMS biedt gebruikers een aantal mogelijkheden zoals: lay-out beheer, content beheer, inlogmodule en backoffice

WebXpress CMS
WebXpress is een volwaardig CMS waarmee een website of webshop kan worden gemaakt en beheerd.

De voordelen van webXpress CMS op een rijtje:
- Gescheiden beheer van design en content
- Inlogpagina om bezoekers toegang te geven tot afgeschermd gedeelte of account 
- Backoffice om inloggende bezoekers en hun orders te beheren

klik voor meer informatie over CMS


Responsive

Responsive webdesign probeert gebruikers van websites (en webshops) op verschillende apparaten zoals PC, laptop, tablet en mobiel een optimale presentatie te geven, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface. Hierbij wordt het beeldscherm versmald zonder deze te verkleinen, teksten zullen daardoor langer doorlopen. Indien een pagina in kolommen is opgedeeld zullen de kolommen onder elkaar worden weergegeven..

Het belang van responsive
Mobiele apparaten zijn belangrijk geworden. Sinds de komst van de smartphones en tablets en het gebruik van mobiel internet worden deze apparaten steeds meer en meer gebruikt om op internet informatie te verzamelen en zelfs online, comfortabel vanaf de bank, aankopen te doen. Sinds 2014 zijn er zelfs meer mobiele apparaten dan PC en laptops. Hoog tijd dus om met deze apparaten rekening te houden.

De voordelen van responsive
Het gebruik van responsive biedt een aantal belangrijke voordelen:
- Optimale presentatie van site, hogere positie in zoekmachines
- Eén website dus geen duplicate content en makkelijk in het beheer.

klik voor meer informatie over Responsive


SSL Beveiliging

Met een SSL certificaat wordt de echtheid van een webshop of website gegarandeerd, bijvoorbeeld bij: webshops, websites waar betalingen worden gedaan, websites waar persoonsgegevens of andere gevoelige informatie wordt ingevuld. Daarnaast straalt een SSL certificaat vertrouwen uit naar bezoekers en resulteert bovendien in een hogere positie in Google.

Het belang van SSL Beveiliging
Wie gegevens invult op een website of een bestelling plaatst inclusief een online betaling bij een webshop wil graag de gegevens veilig worden verzonden en niet in handen vallen van anderen. Om de gegevens veilig uit te wisselen moet de communicatie versleuteld worden, dat kan met ssl beveiliging.

Belangrijke voordelen
Het gebruik van versleutelde gegevens overdracht heeft de volgende voordelen: gegevens zijn beveiligd, voorkeur klant voor beveiliging, Google rankt beveiligde websites hoger, en verschillende certificaten. 

De voordelen van SSL Beveiliging op een rijtje:
- Veilige website voor website beheerder en voor bezoekers
- Betere ranking in Google

klik voor meer informatie over SSL Beveiliging 


AVG voorbereid

Privacy op internet is extra aandacht waard, het zorgvuldig omgaan met gegevens van potentiële klanten en klanten is daarbij erg belangrijk. Sinds 25 mei 2018 is er in Europa dwingende wetgeving die deze veiligheid moet garanderen. Zo is het belangrijk dat websites en webshops duidelijk zijn over hun privacy beleid, maar worden er ook eisen gesteld aan hoe met persoonsgegevens wordt omgegaan, over beveiliging en wat er moet gebeuren als persoonsgegevens ongewenst openbaar worden. Goede software kan helpen bij het goed uitvoeren van de AVG.

Uitvoering van AVG
De basis voor een goede uitvoering van de AVG is het formuleren van een duidelijk privacybeleid. Aanvullend is het belangrijk dat de uitvoering van het privacy beleid correct wordt uitgevoerd. Dat begint met het ontvangen van gegevens, het opslaan van gegevens, het verwijderen van gegevens en het beveiligen van de gegevens. Wissen van gegevens kan slim worden gedaan zodat wel de persoonlijke gegevens gewist worden maar andere data zoals orders, bestelde artikelen beschikbaar blijft voor analyse. 

Hoe kan de webXpress website en webshop software helpen!
De webXpress software ondersteund bij de uitvoering met verschillende mogelijkheden: (1) bij ontvangst al akkoord vragen voor verwerking (2) bij opslag de gegevens goed beveiligen, (3) anonimiseren zodat persoonsgegevens gewist worden maar data beschikbaar blijft voor analyse (4) toegangbeveiliging. 

Voordelen van AVG voorbereid op een rijtje:
- Veilige dataopslag
- Mogelijk om toestemming voor gebruik gegevens te vragen bij contact formulier en bestelling
- Gegevens kunnen geanonimiseerd worden
- Optioneel IP-inlog beveiliging

klik voor meer informatie over AGV voorbereid 


SEO instellingen

Vindbaarheid is voor websites uiteraard van groot belang. Een goede vindbaarheid vraagt zeker een inspanning. Belangrijk hierbij is om kennis van zaken te hebben, even belangrijk zijn de instelmogelijkheden die door de software geboden worden ten behoeve van vindbaarheid. 

Het belang van goede vindbaarheid
Vindbaarheid is uiteraard de mogelijkheid dat gebruikers van het internet in zoekmachines uw website zo hoog mogelijk geadviseerd wordt. Hierbij is het belangrijk dat zoekmachines goed weten waar uw website, of beter gezegd, de webpagina's over gaan.

Belangrijke onderdelen van vindbaarheid
Uit het bovenstaande kan geconcludeerd worden dat: (1) het belangrijk is om de zoektermen te bepalen die potentiele bezoekers gebruiken om u te vinden, (2) op de webpagina's voor bezoekers en voor zoekmachines een duidelijk verhaal aan te bieden, (3) te zorgen dat de zoektermen en de inhoud van pagina's goed op elkaar aansluiten.

Voordelen van SEO instellingen op een rijtje:
- Pagina titels die in de URL vermeld worden
- Mogelijkheden voor invullen van <pagina titel>, <pagina omschrijving> en eventueel <zoektermen>
- Helpdesk met aanvullende adviezen

klik voor meer informatie over SEO instellingen 


Contactformulier

Een contactformulier is een onmisbare toepassing in een website en/of webshop. Het contactformulier stelt bezoekers in staat om op een eenvoudige, laagdrempelige maar vooral ook veilige manier in contact te komen met de beheerder van de website of webshop.

Het nut van een contactformulier
Een contactformulier is een webpagina met invulvelden. Via het invullen van de gevraagde gegevens kan eenvoudig en e-mailbericht naar de website beheerder gestuurd worden. Door het gebruik van velden wordt de informatie stroom georganiseerd, waarbij bepaalde velden wel of niet verplicht gemaakt kunnen worden en veiligheid.

De onderdelen van een contactformulier
Een contactformulier heeft de volgende mogelijkheden: e-mailadres waarheen het bericht gestuurd moet worden, selectie van velden, wel/niet verplicht invullen, wel/niet een kopie bericht naar afzender.

De voordelen op een rijtje:
- Gebruiksvriendelijke en laagdrempelige manier voor contact
- Extra's: Zoom-foto en diashow

klik voor meer informatie over Contactformulier 


Fotoalbum
Het belang van een fotoalbum
Fotoalbums kunnen voor diverse toepassingen gebruikt worden, denk aan vakantiefoto's, foto's van producten en/of foto's van activiteiten of evenementen. Foto's kunnen snel een verhaal vertellen.
 
De onderdelen van een fotoalbum
Een fotoalbum heeft drie belangrijke onderdelen: thumbnails, zoomfoto en diashow. 

De voordelen van Fotoalbum op een rijtje:
- Optimale presentatie van afbeeldingen/foto's
- Extra's: Zoom-foto en diashow

klik voor meer informatie over Fotoalbum


Gastenboek/Review

Een gastenboek is een mooie uitbreiding van de website. Een gastenboek kan gebruikt worden om bezoekers de mogelijkheid te geven om reacties te plaatsen, maar ook zakelijk kun je hiervan prima gebruik maken, bijvoorbeeld voor referenties.

Het belang van een gastenboek
Een gastenboek voegt interactiviteit toe aan de website. Toen men begon te spreken over Web 2.0 bedoelde men vooral de nieuwe mogelijkheden van interactiviteit tussen website en bezoeker.

De onderdelen van een gastenboek
Een gastenboek heeft de volgende mogelijkheden: mogelijkheid voor toevoegen van reacties, mogelijkheid voor goedkeuren van reacties.

De voordelen van Gastenboek op een rijtje:
- Interactiviteit op de website
- Mogelijkheid voor reacties/feedback
- Eventueel pas publiceren tot na goedkeur

klik voor meer informatie over Gastenboek


Agenda

Een agenda is een waardevolle uitbreiding van een website of webshop. Deze pagina kan gebruikt worden voor het publiceren van uw activiteiten zoals workshop of aanwezigheid op evenementen.

De functie van een agenda
Een agenda is een webpagina waarop agenda-items gepubliceerd kunnen worden. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld geplande trainingen, cursussen en workshops maar dat u bijvoorbeeld op bepaalde evenementen of locaties te vinden bent.
 
De mogelijkheden van een agenda
De agenda heeft de volgende mogelijkheden: maken sjabloon, toevoegen agenda items, instellen datum online, instellen datum offline, of het agenda-item gearchiveerd moet worden.

De voordelen van Agenda op een rijtje:
- Mogelijkheid voor publiceren nieuws items
- Instellen van/tot publicatiedatum en mogelijkheid archievering

klik voor meer informatie over Agenda


Blog
Een blog is een nuttige uitbreiding van een website en/of webshop. Een blog kan gebruikt worden voor het publiceren van blogsitems. Als extra mogelijkheid biedt de blog de mogelijkheid voor plaatsen van reacties, waardoor de site interactiever wordt.

De functie van een blog
Een blog is een webpagina waarop blogitems of ook wel posts genoemd gepubliceerd kunnen worden. Door de regelmatige publicaties biedt de websites steeds weer nieuwe informatie. Dit is aantrekkelijk voor bezoekers, maar ook voor uw positie in zoekmachines, immers uw website wordt regelmatig ge-update. Voor het publiceren van items zijn er diverse instelmogelijkheden.
 
De mogelijkheden van een blog
Een blog heeft de volgende mogelijkheden: maken sjabloon, toevoegen van items, instellen datum publicatie online, instellen datum publicatie offline, of het bericht gearchiveerd moet worden, of er gereageerd kan worden en of de reactie direct of na goedkeuring gepubliceerd moet worden.

De voordelen van Blog op een rijtje:
- Mogelijkheid voor publiceren blog-items/posts
- Instellen van/tot publicatiedatum en mogelijkheid archievering
- Mogelijkheid voor reacties en instellen direct publicatie of na goedkeuring

klik voor meer informatie over Blog


Nieuwspagina
Een nieuwspagina is een waardevolle uitbreiding van een website en/of webshop. Deze pagina kan gebruikt worden voor het publiceren van nieuwsitems. Als extra mogelijkheid biedt de nieuwspagina de mogelijkheid voor plaatsen van reacties. Waardoor de website interactiever wordt.

De functie van een nieuwspagina
Een nieuwspagina is een webpagina waarop nieuwstems gepubliceerd kunnen worden. Door de regelmatige publicaties biedt de websites steeds weer nieuwe informatie. Dit is aantrekkelijk voor bezoekers, maar ook voor uw positie in zoekmachines, immers uw website wordt regelmatig ge-update. Voor het publiceren van items zijn er diverse instelmogelijkheden.
 
De mogelijkheden van een nieuwspagina
Een nieuwspagina heeft de volgende mogelijkheden: maken sjabloon, toevoegen van items, instellen datum publicatie online, instellen datum publicatie offline, of het bericht gearchiveerd moet worden, of er gereageerd kan worden en of de reactie direct of na goedkeuring gepubliceerd moet worden.

De voordelen van een nieuwspagina op een rijtje:
- Mogelijkheid voor publiceren nieuws items
- Instellen van/tot publicatiedatum en mogelijkheid archievering
- Mogelijkheid voor reacties en instellen direct publicatie of na goedkeuring

klik voor meer informatie over Nieuwspagina


Meertalig
Als u uw producten en/of diensten in het buitenland wil verkopen is meertalige een goede oplossing. Een meertalige website biedt de mogelijkheid om de website in meerdere talen te tonen. Via een vlaggetje kan er van de ene taal naar de andere taal geswitched worden.

Hoe werkt meertalig
Meertalig kent verschillende oplossingen. Bij meertalig bestaat de websites uit pagina's in verschillende talen. Zo kunnen er meerdere pagina's in het Nederlands zijn, meerdere pagina's in het Engels en meerdere pagina's in het Duits. Via een vlaggetje kan van de ene taal naar de andere taal geswitched worden. Als voor Nederlands gekozen wordt dan worden alleen de Nederlandse pagina's getoond, als er voor Engels gekozen wort alleen de Engelse pagina's. Het is ook mogelijk om pagina's te maken die in meerdere (of alle) talen getoond wordt.

De onderdelen van meertalig
Meertalig bestaat uit de volgende onderdelen: toevoegen talen, toevoegen pagina's per taal.

De voordelen op een rijtje:
- Per taal flexibel in opbouw website
- Automatisch vertoning taalvlag

klik voor meer informatie over Meertalig


Ledendatabase

Een ledendatabase is een mogelijke uitbreiding voor een website van bijvoorbeeld een vereniging of organisatie. Door uitbreiding met de ledendatabase kunnen de leden toegang tot de website krijgen. Er ontstaat dan een zogenaamd "Extranet" Dit levert een meerwaarde voor de leden en voor de organisatie.

De werking van de ledendatabase
Met activering van de ledendatabase, koen er 3 extra functies beschikbaar: (1) beheer ledendatabase, (2) inlogpagina en (3) mogelijkheid om pagina's af te schermen. Deze functies zullen we hieronder nader toelichten.

Ledendatabase en webXpress
De ledendatabase biedt meerwaarde voor organisaties met leden. De leden kunnen inloggen en krijgen toegang tot afgeschermde pagina's. meerdere fotoalbums binnen een website (en/of webshop).
 
De voordelen op een rijtje:
- Extranet voor verenigingen en organisaties
Reserveringssysteem

Een reserveringssysteem is een mogelijke uitbreiding voor een website van bijvoorbeeld een kapper, pedicure of trainingsbureau. Met het reserveringssysteem kunnen bezoekers zich online aanmelden. Zowel de bezoeker als u als websitebeheerder ontvangen hierover bericht over de aanmelding.

De werking van het reserveringssysteem
Met activering van het agenda/reserveringssysteem komt er 2 extra functies beschikbaar: (1) beheer agenda/ledendatabase, (2) aanmeldoptie voor activiteiten/behandeling. Het agenda/reserveringssysteem werkt in drie stappen:
- Welke locatie
- Welke activiteit
- Welke tijd

Reserveringssysteem en webXpress
Het reserveringssysteem biedt meerwaarde voor organisaties als kappers, pedicures en/of trainingsbureaus's omdat klanten zich online kunnen aanmelden.

De voordelen op een rijtje:
- Online afspraken maken en reserveren


Powered by webXpress