Domeinnaam

Domeinnaam

Een domeinnaam heb je nodig wanneer je een eigen website of webshop wilt gaan maken, dit is je uithangbord op internet. Een domeinnaam bestaat uit een naam en een extensie (bijvoorbeeld .NL). Wanneer je een domeinnaam hebt geregistreerd dan bezit je een uniek adres op het internet, dat eventueel toegang geeft tot een website of webshop.

 

Belangrijke aspecten van een domeinnaam

Bij het kiezen van een domeinnaam zijn een aantal zaken belangrijk: de domeinnaam, vindbaarheid, de extensie en de registratie. Deze onderdelen zullen nader worden toelicht.


 

De domeinnaam

Het kiezen van de juiste domeinnaam voor je nieuwe site is erg belangrijk. Het moet passen bij wie je bent of wat je gaat verkopen, goed in het gehoor liggen, makkelijk te onthouden zijn en als het even kan het belangrijkste zoekwoord bevatten. Het is belangrijk om goed te checken of de gekozen domeinnaam beschikbaar is. 

Vindbaarheid

Bij de keuze van de domeinnaam kwam het al even te sprake dat het voorkeur heeft dat het belangrijkste zoekwoord in de domeinnaam voorkomt, bijvoorbeeld uw naam is Jansen en u bent schilder dan kunt u kiezen voor een domeinnaam schildersbedrijfjansen. Hoewel steeds minder kan dit voordeel hebben bij het zoeken met behulp van zoekmachines als Google.
 


 

De extensie

Een extensie is het laatste stuk van een domeinnaam oftewel het Top Level Domein. Een extensie kan een afkorting zijn van een instelling of organisatie zoals bijvoorbeeld .com (commercieel), .org (non-profit) en .biz (commercieel) of van een land (nl, be, it). 

De registratie
 
Het controleren of een .nl domein nog beschikbaar is kan het beste via de website van het SIDN. Dit is de overkoepelende organisatie binnen Nederland. Wilt u een domeinnaam registreren dan kunt u dat het beste via ons doen.  


Domeinregistratie en webXpress

WebXpress adviseert u graag bij het  kiezen van de domeinnaam en de registratie.

De voordelen op een rijtje:


Powered by webXpress