Voorraadbeheer

Voorraadbeheer

Met voorraadbeheer is het mogelijk om de voorraden bij te houden. De software boekt automatisch de verkochte producten af, en houdt het voorraadniveau bij en een signaal geven als er weer besteld moet gaan worden. Ook kan het systeem daaraan een bestelaantal koppelen. De voorraad kan op productniveau of op batchniveau worden bijgehouden.

 

Het belang van voorraadbeheer

Als u aan uw klant geen nee wilt verkopen is het belangrijk dat u of heel snel bij uw leverancier kunt bestellen of dat u zelf altijd voldoende voorraad heeft. In dit laatste geval is het bijhouden van een goede voorraadadministratie al snel noodzakelijk.

Belangrijke functies

Het voorraadbeheer bestaat uit de volgende onderdelen bestaan: instellingen voorraadafgifte, voorraadniveau en besteladvieslijst.


 

Voorraadniveau
 
Het systeem geeft u een actueel overzicht van de voorraad. U hoeft hiervoor niet naar het magazijn. 

Voorraadafgifte
 
Het systeem kan de voorraad "afboeken" op het moment dat de order geplaatst wordt of op het moment dat de order als verzonden wordt geadministreerd. Afboeken op het moment dat de order geboekt wordt is logisch omdat de voorraad vanaf dat moment aan de order is toegewezen. Wijzigt dit nog vaak dan is het handiger om de voorraad pas af te boeken op het moment dat de order verzonden wordt. Verder kan het systeem zo worden ingesteld dat een artikel automatisch offline gaat als de voorraad nul wordt. 

Besteladvieslijst
 
Het systeem genereert op verzoek een besteladvieslijst met daarop een overzicht van artikelen waarvan de voorraad beneden de minimale voorraadwaarde is gedaald en geeft aan hoeveel er besteld moet worden. Het systeem kan hierbij, indien gewenst, rekening houden met minimale bestelhoeveelheden.
 
Voorraadbeheer en webXpress
 
Met het voorraadbeheer biedt webXpress alle functies die hierboven beschreven zijn en meer. Zo kan de backoffice ook bestellingen naar een leverancier genereren.

De voordelen op een rijtje:


Powered by webXpress