Vindbaarheid Website

Vindbaarheid websites

Vindbaarheid is voor websites uiteraard van groot belang. Een goede vindbaarheid vraagt zeker een inspanning. Belangrijk hierbij is om kennis van zaken te hebben, even belangrijk zijn de instelmogelijkheden die door de software geboden worden ten behoeve van vindbaarheid. 


 


Het belang van goede vindbaarheid

Vindbaarheid is uiteraard de mogelijkheid dat gebruikers van het internet in zoekmachines uw website zo hoog mogelijk geadviseerd wordt. Hierbij is het belangrijk dat zoekmachines goed weten waar uw website, of beter gezegd, de webpagina's over gaan.


Belangrijke onderdelen van vindbaarheid

Uit het bovenstaande kan geconcludeerd worden dat: (1) het belangrijk is om de zoektermen te bepalen die potentiele bezoekers gebruiken om u te vinden, (2) op de webpagina's voor bezoekers en voor zoekmachines een duidelijk verhaal aan te bieden, (3) te zorgen dat de zoektermen en de inhoud van pagina's goed op elkaar aansluiten.


 

Bepalen van zoektermen
 
Het is belangrijk om na te denken welke zoektermen potentiele bezoekers gebruiken waarbij uw website getoond moet worden. Het is goed om specifieke zoektermen te bepalen zoals "schilder Amsterdam". Iemand uit Amsterdam zoekt geen schilder uit Limburg of Friesland.


 

Duidelijke content pagina's
 
Het is belangrijk om het verhaal (de content) op een pagina duidelijk te vertellen. Als u een timmerbedrijf heeft en u doet aan renovatie dan is het goed om een pagina aan uw site toe te voegen die als titel "renovatie" heeft de titel ook onderdeel wordt van de URL en waarbij de pagina duidelijk uitlegt hoe renovatie door u uitgevoerd wordt. In de tekst kunt u door gebruik van <H-tags>.


 

Instelbare Meta<TAG>s

Het is belangrijk dat de zoektermen nauw aansluiten bij de content van de webpagina's. Bij het ontwerpen van de website moet hierover al nagedacht worden. Stap 1 is om de zoekwoorden te bepalen en stap 2 is om hierbij passende pagina's toe te voegen en zoekmachines verder op weg te helpen door het instellen van <pagina titel>, <pagina omschrijving> en eventueel <zoektermen>.


Vindbaarheid en webXpress

WebXpress biedt alle technische mogelijkheden om goed vindbare webpagina's te maken. Daarnaast werkt webXpress met leesbare URL's en <pagina titel>, <pagina omschrijving> en eventueel <zoektermen> en biedt de helpdesk van webXpress aanvullende adviezen. Ook biedt webXpress de mogelijkheid voor het invullen van de belangrijkste TAGs.

Voordelen op een rijtje:
Powered by webXpress