Tip: Hoe werken met SSL

Tip: Hoe werken met SSL

SSL, of eigenlijk TLS, herkenbaar aan HTTPS voor de url, is een techniek waarmee de verbinding tussen de bezoeker van een website en de server waar de website is ondergebracht wordt beveiligd middels zeer sterke encryptie. SSL werkt twee kanten op. Met een SSL verbinding zorg je ervoor dat men niet kan meelezen met wat je naar de website verstuurt. Maar het voorkomt ook dat informatie die naar de website verstuurd wordt, of vanaf de website verzonden wordt, aangepast kan worden. Bron: Networking4All.com.

 

Naast het feit dat een SSL-certificaat de website veilig maakt. Heeft een SSL certificaat meer voordelen. Zoekmachines zoals Google  adviseren bij voorkeur veilige sites. Dat betekent dat websites met een SSL-certificaat hoger in de zoekresultaten getoond worden. Daarnaast zijn er steeds meer browsers zoals Google Chrome die expliciet melden dat een website mogelijk onveilig is wanneer deze geen SSL-certificaat heeft.

WebXpress en SSL-certificaat
WebXpress is voorbereid op SSL. Overstappen op SSL is in principe niet meer dan een het toevoegen van een SSL-certificaat aan de website. Zodra er een SSL-certificaat gekoppeld is wordt er in de adresbalk een slotje getoond om aan te geven dat deze website veilig is.

Help: het slotje wordt niet getoond
Ondanks het feit dat er een SSL-certificaat aan de site is gekoppeld kan het zijn dat er toch geen slotje wordt getoond. Bij het tonen van de pagina wordt de pagina gecontroleerd. Het kan gebeuren dat er op de pagina onveilige inhoud (content) staat. Meestal heeft de afwezigheid van het slotje te maken met een foute link. Dit kan een link naar een foto zijn of naar een andere pagina of naar een andere website. Het slotje wordt weggelaten als er in de link HTTP:// staat en geen HTTPS://!

Site of pagina
Allereerst is het belangrijk om te kijken of het slotje bij 1 of meer pagina's ontbreekt en/of dat het slotje bij geen enkele pagina getoond wordt. Als het slotje bij alle pagina's ontbreekt dat betreft dit zeer waarschijnlijk een foute link in een gedeeld deel van de website zoals logo of disclaimer. Ontbreekt het slotje op specifieke pagina's dan betreft het zeer waarschijnlijk een foute link in de betreffende pagina.

Oplossen probleem van slotje wordt niet vertoond
Voor het oplossen van dit probleem wordt het volgende geadviseerd
  • Log in bij webXpress
  • Open de betreffende pagina (of logo of disclaimer)
  • Ga naar de HTML weergave
  • Check op URL’s binnen de eigen site met http:// verwijzingen en vervang de https:// door https://
Dit gebeurd vaak bij afbeeldingen, bijvoorbeeld HTML code is SCR= "http://www.domeinnaam.nl/upload/999/afbeelding.jpg”. De oplossing: haal de http:// verwijzing weg en pas de HTML code aan tot:  SCR= https://www.domeinnaam.nl/upload/999/afbeelding.jpg  of nog iets universeler SCR= "/upload/999/afbeelding.jpg”

  • Klik op Opslaan
Met bovenstaande uitleg kunt u zelf uw site geschikt maken voor SSL gebruik. Indien gewenst willen wij deze werkzaamheden tegen een vergoeding ook uitvoeren.

Pagina terug
Powered by webXpress