Tip: Hoe stel ik een sitemap in bij Google Search Console

Tip: Hoe stel ik een sitemap in bij Google Search Console

Een sitemap, soms siteplan, is een pagina of document waarin links naar alle pagina's van een website staan, die meestal op onderwerp dan wel relevantie zijn gesorteerd. Dit is een handig hulpmiddel voor bezoekers en zoekmachines om bepaalde pagina's te vinden op een site. Websites kunnen hun zoekmachine optimalisatie verbeteren door middel van een sitemap, omdat deze voor een webcrawler makkelijker te lezen is. (bron: Wikipedia)

 

Google Search Console is de opvolger van Google Webmaster Tools. Door je sitemap toe te voegen geef je aan dat het Google Bot langs kan komen om de pagina’s op je site te indexeren. Hoe vaak het Google bot langskomt hangt af van jouw website. Doorgaans duurt dit bij nieuwe websites iets langer omdat Google eerst vertrouwen moet krijgen in je website. Hoe populairder de site wordt hoe vaker het Google Bot langskomt.

Het instellen van een sitemap bij Google Search Console gaat als volgt:

Instellen sitemap
- Log in bij Google Search Console tools
- Selecteer de betreffende website
- Klik op Crawlen
- Klik op Sitemaps
- Klik op Sitemap toevoegen/testen
- Vul in (achter de domeinnaam) sitemap.aspx
- Klik op Sitemap verzenden (of eventueel testen)
- Als het goed is wordt de Sitemap verzonden, zonder foutmeldingen, en is de sitemap bij Google webmaster Tools (blijvend) bekend.

Met bovenstaande uitleg kan de site gekoppeld worden met Google Search Console. Indien gewenst willen wij deze werkzaamheden tegen een vergoeding ook uitvoeren.

Pagina terug
Powered by webXpress