Soorten SSL-certificaten

Soorten SSL certificaten

SSL maakt beveiligde verbindingen mogelijk, zodat bezoekers zeker weten dat hun verbinding veilig is én dat ze zeker weten met jouw server verbonden zijn, en niet met een hacker. Als je goed kijkt zijn er best de nodige verschillen tussen de verschillende certificaten en de verschillende aanbieders.


Op deze pagina willen we graag de verschillen nader toelichten op de nieuwe standaard en de verschillende beveiligingsniveau's:

SHA-256 De nieuwe standaard

Om de veiligheid van uw SSL-certificaten verder te vergroten is zijn certificaten met het zogenaamde SHA256-algoritme ontwikkeld, dit is de nieuwe standaard. Dit algoritme is sterker dan het momenteel veelgebruikte SHA1-algoritme, welke om die reden de komende jaren uitgefaseerd zal worden. Wees voorbereid op de toekomst en bestel uw SSL-certificaten met het SHA256-algoritme. Dit certificaat wordt o.a. door Paypal als voorwaarde gesteld.

De looptijd van een certificaat
SSL certificaten hebben een bepaalde looptijd. Standaard is dit jaar. Na dit jaar moet het certificaat verlengd en opnieuw geïnstalleerd worden.

Verschillende beveiligings niveaus
Binnen het SHA-256 beveiligingsniveau zijn er de volgende beveiligingsniveaus:

Domein validatie
Hierbij wordt bij de aanvraag van het certificaat alleen gecontroleerd of de aanvrager de eigenaar van de domeinnaam is. Dit wordt gedaan door een e-mail te sturen naar een specifiek e-mailadres, een dns record of een bestand op de website.

De aanvraag van dit certificaat duurt circa 30 minuten.

Prijs: € 30,00 per jaar, excl. aanpassingen website.

Kosten aanpassingen website vanaf € 25,00
(in overleg met klant)

Organisatie validatie
Hierbij worden bij het aanvragen van het certificaat de opgegeven bedrijfsgegevens gecontroleerd met hulp van externe bronnen zoals bijvoorbeeld het kvk register. De bedrijfsgegevens worden dan ook getoond in het ssl certificaat.

De aanvraag van dit certificaat duurt 2-3 werkdagen.

Prijs: op aanvraag.

Uitgebreide validatie
Hierbij wordt bij aanvraag van het certificaat ook validatideerd met hulp van externe bronnen, sommige uitgevers vragen ook om ondertekende formulieren. Deze certificaten geven in sommige browsers ook de 'groene adresbalk'.

Kosten aanpassingen website vanaf € 25,00
(in overleg met klant)

De aanvraag van dit certificaat duurt circa 1 week.

Prijs: op aanvraag.


De vermelde prijzen zijn exclusief 21% BTW, prijzen geldig per 15 mei 2017.


Pagina terug
Powered by webXpress