betalen met iDeal

Betalen met iDeal

 

iDEAL is een betalingssysteem ontwikkelt in samenwerking met de verschillende Nederlandse banken. De meeste banken bieden tegenwoordig de mogelijkheid om met iDEAL te betalen. Niet alle banken bieden de mogelijkheid om als webwinkelier via iDEAL geld te ontvangen.

 
Banken die u als ondernemer de mogelijkheid bieden geld te ontvangen zijn:
- Rabobank
- ING
- ABN/AMRO
 

Bij een betaling via iDEAL wordt er een koppeling gemaakt tussen de webwinkel en de bank van uw klant. In de webwinkel wordt op basis van de order het totale order bedrag (inclusief BTW) uitgerekend. Dit bedrag wordt door gegeven aan iDEAL. Vervolgens zorgt iDEAL ervoor dat de betaling veilig wordt verricht en het bedrag wordt overgeschreven van de rekening van uw klant op uw rekening.

 
Veiligheid
Om de veiligheid te garanderen wordt de informatie in een versleutelde vorm verstuurd. Deze sleutel is alleen bekend bij de webshop en bij de bank.
 
Implementatie
Bij de implementatie van iDEAL stelt de bank tevens als voorwaarde dat u een aantal proefbetalingen doet, waarmee u moet aantonen dat uw webwinkel op een goede wijze iDEAL betalingen kan afhandelen.
 
Mogelijkheden
De banken bieden meerdere vormen van iDEAL. Voor het gebruik van iDEAL brengen banken kosten in rekening, bijvoorbeeld abonnementskosten en kosten per transactie. Welke vorm het meest geschikt is hangt meestal af van het aantal transacties.
 
Integratie
De integratie start met aanvraag van iDEAL bij de bank. De integratie verloopt daarna in twee fasen.
 
In de eerste fase creëert de bank een testaccount waar de iDEAL integratie getest kan worden. Nadat de kuiste instellingen zijn gedaan en verplichte proefbetalingen zijn uitgevoerd geeft de bank de toegang tot de zogenaamde productie-omgeving vrij.

In de tweede fase wordt de productie omgeving klaar gemaakt door de juiste configuratie. Hier is het iDEAL account klaar voor gebruik. En kunnen de daadwerkelijke betalingen van klanten ontvangen.

 
WebXpress en iDEAL
WebXpress biedt de mogelijkheid van koppeling met iDEAL via het lite of base pakket. Hiervoor vragen de meeste banken geen maandelijkse bijdrage, alleen een bijdrage per betaling.
 
WebXpress en iDEAL integratie
De iDEAL integratie wordt door webXpress uitgevoerd. Zij zorgen voor de technische koppeling tussen webXpress en iDEAL, stellen de juiste gegevens in in de testomgeving, voeren de verplichte betalingen uit en stellen de juiste gegevens in in de productie-omgeving.
 
Pagina terug
Powered by webXpress